دانشمندان مأموریت OSIRIS-Rex: اولین نمونه سیارک بنو غنی از کربن و آب است
مأموریت اسایرس – رکس، چندی پیش قطعاتی از سیارک بنو را به زمین آورد. تجزیه و تحلیلهای اولیه روی آنها نشان میدهد بنو غنی از آب و ترکیبات حاوی کربن است. بهنظر میرسد که این سیارک واقعاً هدف مناسبی برای اولین مأموریت بازگردانی نمونۀ سیارکی ناسا بوده است. کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ بنو به دانشمندان کمک میکند تا منشأ حیات در سیارۀ خودمان را برای بررسی کنند.
بیشتر بخوانید: محمولۀ نمونۀ بنو به زمین رسید
بهعلاوه چنین مأموریتهایی درک ما را از سیارکهایی که می توانند زمین را تهدید کنند، بهبود میبخشد. اسایرس-رکس در سپتامبر ۲۰۱۶ پرتاب شد و در دسامبر ۲۰۱۸ به بنو رسید. این کاوشگر ۲۲ ماه از مدار مشغول بررسی این سیارک و جستجوی مکان مناسب برای فرود و جمعآوی نمونه بود. نمونهبرداری در اکتبر ۲۰۲۲ انجام شد و نتایج جالبی در پی داشت: سطح بنو به طرز شگفتانگیزی متخلخل بود و کاوشگر عمیقاً در آن فرو رفت.
جزئیات اولین نمونه سیارک بنو
سفر اسایرس – رکس در دوم مهر امسال مطابق با 24 سپتامبر 2023 به پایان رسید. یک روز بعد، نمونه جهت پردازش، نظارت و ذخیرهسازی به مرکز فضایی جانسون ناسا رسید. ناسا بخشهایی از نمونۀ بنو را طی ماهها و سالهای آینده بین محققان سراسر جهان توزیع میکند تا تحت بررسی دقیق قرار گیرند. آنها در کنار سایر تحقیقات، ترکیبات کربن را شناسایی میکنند. این امر میتواند اطلاعاتی دربارۀ چگونگی شروع حیات روی زمین را اطلاعاتی به دست دهد. بسیاری از محققان فکر میکنند سیارکهای غنی از کربن مانند بنو مدتها پیش حین برخورد، اجزای سازندۀ حیات را در سیاره ما کاشتهاند. بنو یادگاری از دوران سیارهسازی منظومۀ شمسی است، بنابراین بررسی آن به درک چگونگی شکلگیری و تکامل کیهان در مقیاس بزرگتر کمک میکند.
مترجم: نگار شفیعی ثابت
ویراستار: نازنینزهرا بابایی
منبع: space
تهیه شده در مرکز نجوم آوا استار