درخشندگی دنبالهدار نیشیمورا که به تازگی کشف شده، در آسمان صبحگاهی به سرعت در حال افزایش است و احتمالاً با چشم غیرمسلح قابل رؤیت میشود.
رصدگر ژاپنی، هیدئو نیشیمورا در تاریخ 12 اوت مطابق با 21 مرداد، دنبالهداری را کشف کرد که با قدر 11 در صورت فلکی دوپیکر قرار داشت. او پیش از این دو دنبالهدار دیگر را به نامهای ناکامورا-نیشیمورا-مکهولز (C/1994 N1) و نیشیمورا (C2021 O1) کشف کرده بود.
راهنمای رصد دنبالهدار نیشیمورا
قدر دنبالهدار نیشیمورا از زمان کشفش به حدود 8/5 رسیده است و احتمالاً تا پیش از آنکه در نور خورشید ناپدید شود، حدوداً به قدر 4 میرسد. ارتفاع این دنبالهدار در طول مدت زمان ظهورش نسبتاً کم خواهد بود و با نزدیک شدنش به حضیض در ۲۷ شهریور به مرور کاهش مییابد.
برای تشخیص این جرم، وجود افق شرق- شمال شرق باز و بدون مانع، بسیار مهم است. با توجه به اینکه نیشیمورا احتمالاً تا قدر حدود ۵ یا قدر ۴ درخشان میشود، با یک دوربین دوچشمی 50 میلیمتری هم قابل مشاهده خواهد بود. ناظران نیمکرۀ شمالی احتمالاً میتوانند این دنبالهدار را برای آخرین بار حوالی 22 شهریور یا نزدیک به این تاریخ در حوالی مرز صورتهای فلکی اسد و سنبله رصد کنند.

راهنمای رصد دنبالهدار نیشیمورا در آسمان
دنبالهدار نیشیمورا در حضیض خود به فاصلۀ ۳۰ میلیون کیلومتری از خورشید یعنی داخل مدار عطارد، میرسد که محدودهای بسیار داغ است. احتمال کمی وجود دارد که این دنبالهدار بتواند از گرمای خورشید جان سالم به در ببرد و تکه تکه نشود. اگر این اتفاق رخ دهد، بعد از حضیض به آسمان شامگاهی در صورت فلکی سنبله میرسد.
ناظران عرضهای جغرافیایی متوسط شمالی امکان رصد دنبالهدار را به دلیل تابش خورشید و ارتفاع کم از دست خواهند داد، اما رصد آن در نیمکرۀ جنوبی، جاییکه دنبالهدار تا پایان ماه در آسمان غربی و هنگام غروب در ارتفاع پایین ظاهر میشود، آسانتر است.
این دنبالهدار را هر چه سریعتر قبل از اینکه ناپدید شود، ببینید.
امتیاز تصویر کاور: دن بارتلت
مترجم: فائزه فتحی
ویراستار: نازنینزهرا بابایی و دارا تیموریفر
منبع: Sky and Telescope