رویداد

رویدادهای رصدی مرداد 1402

رویدادهای رصدی مرداد 1402

در آسمان مرداد چه خبر است؟

از بارش شهابی برساوشی تا مقارنه‌های جذاب ماه و سیارات، همگی در رویدادهای رصدی مرداد 1402.

 

 

مروری کوتاه بر رویدادهای رصدی مرداد 1402:

شامگاه جمعه 6 مرداد، می‌توانید ماه را در فاصله بسیار کمی از ستاره قلب‌العقرب ببینید و شاهد مقارنه نزدیک این دو جرم باشید. این دو جرم در فاصله 45 دقیقه قوسی از هم قرار می‌گیرند.

در شب پنجشنبه 12 مرداد، می‌توانید سیاره زحل را به شکل نقطه کوچکی در فاصله حدود 4.5 درجه از ماه تشخیص دهید. البته این مقارنه جزو مقارنه‌های نزدیک محسوب نمی‌شود؛ به‌ویژه اینکه در طول شب فاصله زاویه‌ای این دو جرم از یکدیگر بیشتر می‌شود. ماه و زحل تا صبح روز بعد در آسمان می‌درخشند.

دوشنبه 16 مرداد، ماه و سیاره مشتری به فاصله زاویه‌ای نسبتاً نزدیکی از هم می‌رسند. ساعت 22:40 از سمت شرق – شمال شرق و مشتری هم ساعت 23:05 از همان سمت طلوع می‌کنند. فاصله زاویه‌ای این دو جرم در زمان طلوعِ مشتری بیش از 6 درجه قوسی است اما در طول شب کمتر می‌شود.

در شب‌های 21 و 22 مرداد، بارش شهابی برساوشی به اوج می‌رسد. ZHR این بارش حدود 100 برآورد شده است و با توجه به هلال 10% ماه که ساعت 2:10 بامداد 22 مرداد طلوع می‌کند، شرایط برای تماشای بارش مناسب است.

 

تور رصدی: گشت رصدی بارش شهابی برساوشی 1402

 

بارش شهابی برساوشی که هر ساله در اواخر مرداد به اوج می‌رسد، یکی از بارش‌های معروف سالیانه‌ است. در بعضی جاهای مدار زمین، توده‌هایی از ذرات ریز به نام شهابواره وجود دارد که اکثراً بازمانده‌های دنباله‌دارها هستند. با عبور زمین از میان این توده، شهابواره‌ها با ورود به جَو، در اثر اصطکاک می‌سوزند و رد سوختنشان به شکل شهاب در آسمان دیده می‌شود. هر بارش شهابی یک دوره فعالیت دارد که با ورود زمین به توده شروع و با خروج از توده تمام می‌شود. زمان اوجِ بارش متناظر با گذر زمین از جایی است که تراکم ذرات توده بیشتر باشد. البته اوج بارش نسبی است و به این معنی نیست که فقط در بازۀ زمانی خاصی شهاب‌های بسیار زیادی بتوانید ببینید. تعداد شهاب‌ها حوالی زمان اوج بارش، بیشتر از مواقع دیگر در بازه فعالیت بارش است.

پنجشنبه 19 مرداد، سیاره عطارد به بیشترین کشیدگی شرقی خود می‌رسد.

شامگاه جمعه 27 مرداد، می‌توانید اجتماع هلال ماه و سیارات مریخ و عطارد را تماشا کنید. با توجه به اینکه این اجرام هنگام غروب خورشید فاصله زیادی از افق ندارند، برای دیدنشان بهتر است افق غربیتان کاملاً باز و بدون غبار باشد. برای تماشای این منظره، فرصت زیادی ندارید.

مرکز نجوم آوا استار

بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “رویدادهای رصدی مرداد 1402

  1. ممنون از مطالب آموزنده تان

    1. مرکز نجوم آوا استار گفت:

      ممنون که همراه ما هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *