رویداد

رویدادهای رصدی اسفند 1402

رویدادهای رصدی اسفند 1402

رویدادهای رصدی اسفند 1402

از مقارنۀ سیارات تا گذر پرنور ایستگاه فضایی بین‌المللی در رویدادهای رصدی اسفند 1402.

در آسمان اسفند چه خبر است؟

بامداد 3 اسفند، سیاره مریخ و سیاره زهره به کمترین فاصله زاویه‌ای می‌رسند. زهره حدود ساعت 5:30 بامداد از افق شرق – جنوب شرق طلوع می‌کند و از قدر منفی 3.9 در آسمان می‌درخشد. حدود دو دقیقه بعد، مریخ هم از همان سمت افق بالا می‌آید که به شکل نقطه‌ای نارنجی‌رنگ از قدر 1.3 می‌درخشد (البته باید تأثیر جو در درخشندگی اجرام نزدیک افق را نیز در نظر بگیرید). جدایی زاویه‌ای این دو سیاره حدود 38 دقیقه قوسی است. اما برای تماشای این مقارنه، باید افق شرقی و جنوبیِ کاملاً باز و صافی داشته باشید؛ چون فقط حدود نیم ساعت تا گرگ و میش و روشن شدن آسمان فرصت دارید.

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - مقارنه مریخ و زهره

بامداد 3 اسفند – مقارنه زهره و مریخ

 

بامداد 13 اسفند، ماه و قلب‌العقرب به فاصله ظاهری نزدیکی از هم می‌رسند. ماه با فاز حدود 57% ساعت 0:45 بامداد از سمت شرق – جنوب شرق آسمان طلوع می‌کند. کمی بعد ساعت 1:10 بامداد ستاره قلب‌العقرب از لب افق بالا می‌آید. البته به دلیل وجود غبار نزدیک افق در لحظه طلوع قابل مشاهده نیست. در زمان طلوع قلب‌العقرب، ماه تقریباً 5 درجه از آن فاصله دارد. اما به مرور زمان، این فاصله کمتر می‌شود و با روشن شدن تدریجی آسمان به حدود 3 درجه می‌رسد.

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - مقارنه ماه و قلب العقرب

بامداد 13 اسفند – مقارنه ماه و ستاره قلب العقرب

 

 

ستاره قلب‌العقرب تقریباً ساعت 13:15 به وقت تهران پشت قرص ماه پنهان می‌شود که طبیعتاً از ایران قابل مشاهده نیست.

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - اختفای ستاره قلب العقرب

بعدازظهر 13 اسفند – اختفای ستاره قلب العقرب

 

 

شامگاه 23 اسفند پس از تاریک شدن هوا می‌توانید مشتری را به شکل نقطه‌ای درخشان در فاصله تقریبی 5 درجه‌ای از ماه با فاز 15% تشخیص دهید. ماه حدود ساعت 21:55 و مشتری حدود ساعت 22:10 در سمت غرب شمال غرب غروب می‌کند.

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - مقارنه ماه و مشتری

شامگاه 23 اسفند – مقارنه ماه و سیاره مشتری

 

 

ساعت 19:29 به وقت تهران هم ایستگاه فضایی بین‌المللی در سمت جنوب غرب دیده می‌شود. ساعت  19:34 با فاصله ظاهری بسیار کمی از کنار ستاره دبران می‌گذرد. در نهایت با گذر از نزدیکی ستاره دبه در صورت فلکی دب اکبر ساعت 19:36 در سایه زمین می‌رود و قابل مشاهده نیست.

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - گذر ایستگاه فضایی بین المللی

شامگاه 23 اسفند – گذر پرنور ایستگاه فضایی بین‌المللی از کنار ستاره الدبران در صورت فلکی ثور و ستاره مراق در صورت فلکی دب اکبر

 

 

ساعت 6:36 صبح روز یکم فروردین 1403 زمین از نقطه اعتدال بهاری در مدارش می‌گذرد. در نقطه اعتدال بهاری در مدار زمین، زاویه تابش خورشید همه‌جای زمین با زاویه یکسان می‌تابد و طول روز و شب برابر است. در تقویم ایرانیان، لحظه اعتدال بهاری همان لحظه تحویل سال است. این لحظه لزوماً زمان مشخصی ندارد؛ گاهی می‌تواند مطابق با آخرین روز اسفند باشد و گاهی هم در روز نخست فروردین.

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - اعتدال بهاری

بامداد 1 فروردین – عبور زمین از نقطه اعتدال بهاری

 

 

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید بخش آموزش اپلیکیشن آوا استار را مطالعه کنید.

 

وضعیت اهله ماه در اهله 1402

رویدادهای رصدی اسفند 1402 - فازهای ماه

اهله ماه

 

 

 

تهیه شده در مرکز نجوم آوا استار

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *