اخبار

فضاپیمای سایکی به فضا پرتاب شد | هدف از ماموریت سایکی چیست؟

فضاپیمای سایکی به فضا پرتاب شد | هدف از ماموریت سایکی چیست؟

ماموریت سایکی ناسا در تاریخ 14 اکتبر 2023 مطابق با 21 مهر 1402 از مرکز فضایی کندی به فضا پرتاب شد. هدف این مأموریت مطالعۀ سیارک غنی از فلزی به نام “سایکی” است. این سیارک در کمربند سیارکی اصلی، جایی بین مریخ و مشتری، قرار دارد. مأموریت سایکی نخستین مأموریت برای مطالعۀ سیارکی است که بیش از سنگ و یخ، فلز دارد.

 

جزئیات هدف ماموریت فضاپیمای سایکی

کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ “سیارک سایکی” می‌تواند به ما دربارۀ منشأ منظومۀ شمسی اطلاعات بیشتری دهد. دانشمندان فرض می‌کنند که سیارک سایکی می‌تواند بخشی از فضای داخلی غنی از فلز از یک سیارۀ کوچک باشد. در واقع بخشی از یک سیارۀ سنگی که هرگز شکل نگرفته است و پوستۀ سنگی خود را در مراحل اولیۀ شکل‌گیری و برخوردها از دست داده است. سایکی می‌تواند پنجره‌ای بی‌نظیر را به تاریخ برخوردهای شدید و انباشته شدن ماده که باعث ایجاد سیاراتی مانند سیاره ما شده است، باز کند.

این سیارک می‌تواند روایتی متفاوت از شکل‌گیری اجزای منظومه شمسی ارائه دهد. اگر ثابت شود که سایکی باقی‌مانده‌ای از مواد هستۀ اجزای سازنده سیاره‌ای باشد، دانشمندان درباره شباهت‌ها و تفاوت‌های تاریخ آن با سیارات سنگی اطلاعات کسب می‌کنند و اگر کشف شود که سایکی یک هستۀ آشکار نیست ممکن است ثابت شود که نوعی جرم اصلی منظومه شمسی است که هرگز دیده نشده است.

ابزارهای علمی و تحقیقات علمی گرانش این مأموریت به درک داستان‌های منشأ منظومه شمسی و موارد دیگر کمک می‌کند. از مغناطیس سنج فضاپیما برای یافتن اثری از وجود میدان مغناطیسی قدیمی در سیارک استفاده می‌شود. وجود میدان مغناطیسی باقی‌مانده می‌تواند دلیل محکمی باشد بر این که سیارک از هستۀ یک جرم سیاره‌ای به وجود آمده است. همچنین از طیف‌سنج پرتوی گاما و طیف‌سنج نیوتنی مدارگرد برای تشخیص عناصر شیمیایی استفاده می‌شود که باعث شکل‌گیری و ایجاد سیارک شده‌اند. تصویرساز چندطیفی فضاپیما نیز برای جمع‌آوری اطلاعات دربارۀ ترکیبات معدنی و توپوگرافی یا جانگاری آن‌ها استفاده می‌شود. سیستم مخابراتی نیز برای انجام آزمایش‌های علمی مربوط به گرانش به کار برده خواهد شد.

گرانش سیارک سایکی فضاپیما را در ژوئیه 2029 به دام خواهد انداخت و فضاپیمای سایکی مأموریت اولیۀ خودش را اوت همان سال آغاز خواهد کرد. این فضاپیما حدود دو سال را صرف گردش به دور سیارک برای ثبت تصاویر، نقشه‌برداری از سطح آن و جمع‌آوری اطلاعات برای تشخیص ترکیبات آن خواهد کرد.

 

مترجم: یلدا ذاکری نظر

ویراستار: نازنین‌زهرا بابایی

منبع: ناسا

مرکز نجوم آوا استار

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *