اخبار

آرتمیس ۳؛ نخستین مأموریت انسانی ناسا به قطب جنوب ماه

آرتمیس ۳؛ نخستین مأموریت انسانی ناسا به قطب جنوب ماه

آرتمیس ۳؛ نخستین مأموریت انسانی ناسا به قطب جنوب ماه

ناسا و شرکای آن نخستین زن و نخستین فرد رنگین‌پوست را با آرتمیس روی سطح ماه فرود خواهند آورد. پس از دو مأموریت آزمایشی، مأموریت آرتمیس ۳ نخستین بازگشت بشر به سطح ماه در بیش از ۵۰ سال گذشته است. این مأموریت برای ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است. ناسا با فرستادن نخستین انسان‌ها برای کاوش در منطقۀ نزدیک به قطب جنوب ماه تاریخ‌ساز خواهد شد.

فضاپیمای اوریون تنها فضاپیمایی است که می‌تواند خدمه را به زمین بازگرداند. چهار فضانورد از سکوی پرتاب ۳۹B در مرکز فضایی کندی، در فلوریدا، بر فراز سیستم پرتاب فضایی (SLS) عازم خواهند شد. این تنها موشکی است که برای ارسال اوریون، خدمه و تجهیزات آن در یک پرتاب به سمت ماه واجد شرایط است.

خدمه از میان متنوع‌ترین فضانوردان تاریخ انتخاب خواهند شد که هرکدام مهارت‌های منحصر‌به‌فردی دارند و به‌شدت آموزش دیده‌اند. ابتدا خدمه به مدار زمین پرتاب خواهند شد و در آنجا بررسی سیستم و تنظیمات صفحۀ خورشیدی در اوریون را انجام خواهند داد. سپس با کمک فشاری قدرتمند از SLS به اوریون مسیرِ آن به سمت ماه تنظیم می‌شود.

برای چند روز خدمه به سمت ماه سفر می‌کنند و موتورها را برای رهگیری میدان گرانشی ماه به کار می‌گیرند. در زمان و مکان مناسب، اوریون فضاپیما را در مدار NRHO قرار می‌دهد. ناسا NRHO را برای دستیابی به اهداف بلندمدت آرتمیس از میان صدها مدار احتمالی انتخاب کرده است. مدار NRHO ارتباطات تقریباً پایداری با زمین دارد و ازطریق آن دسترسی خوبی به سراسر ماه فراهم می‌شود. ، ناسا و شرکای آن در مأموریت‌های آتی، ایستگاه فضایی قمری Gateway را در NRHO مرکزی برای مأموریت‌های آرتمیس در نظر دارند.

 

بیشتر بخوانید: ناسا و آژانس فضایی کانادا فضانوردان ماموریت آرتمیس 2 را معرفی می‌کنند

 

ناسا اسپیس ایکس را برای فرود فضانوردان آرتمیس ۳ از اوریون در مدار ماه به سطح ماه و بازگشت دوبارۀ آن انتخاب کرده است.  قبل از پرتاب خدمه، اسپیس ایکس یک انبار ذخیره سازی به مدار زمین خواهد فرستاد تا سوخت سیستم فرود انسان را تأمین کند. سپس استارشیپ برای پر کردن مخازنش به مدار زمین پرتاب می‌شود و به سمت انبار ذخیره‌سازی می‌رود. این فضاپیما تقریباً شش روز به سمت NRHO سفر خواهد کرد و در آنجا منتظر خدمۀ آرتمیس ۳ خواهد بود.

هنگامی که هر دو فضاپیما به NRHO رسیدند، اوریون برای اولین سفر سطح ماه در قرن بیست‌ویکم به سیستم فرود انسان استارشیپ متصل می‌شود. پس از آماده شدن خدمه و تجهیزات آن‌ها، دو فضانورد سوار استارشیپ می‌شوند و دو فضانورد در اوریون می‌مانند.

اوریون از استارشیپ دور می‌شود تا به مدت تقریباً یک دور قمری در NRHO باقی بماند. این فرایند حدود ۵/۶ روز طول می‌کشد. هنگامی که مدار اوریون کامل می‌شود، دو نفر خدمه به موقع کار خود را روی سطح تمام می‌کنند تا برای دیدار با فضاپیما دوباره به بالا پرتاب شوند.

ناسا مکان‌هایی را در اطراف قطب جنوب ماه انتخاب کرده است که ویژگی‌های منحصربه‌فرد این مناطق نویدبخش اکتشافات علمی بی‌سابقه در اعماق فضاست. خدمۀ داخل استارشیپ در مکانی که با دقت انتخاب شده در شعاع ۱۰۰ متری فرود خواهند آمد.

فضانوردان در طول مدت اقامت خود، در ماه، در استارشیپ کارهای علمی انجام می‌دهند و برای کاوش در سطح از آن خارج می‌شوند. آن‌ها در طول ماه‌پیمایی خود عکس و فیلم می‌گیرند، محیط را ازنظر زمین‌شناسی بررسی می‌کنند، نمونه‌ها را بازیابی می‌کنند و سایر داده‌ها را برای دست‌یابی به اهداف علمی خاص جمع‌آوری می‌کنند.

ناسا Axiom Space را برای تهیۀ لباس‌های این مأموریت انتخاب کرده است. این لباس‌ها، در مقایسه با مأموریت‌های قبلی به ماه، دامنۀ حرکت و انعطاف‌پذیری بیشتری را برای کاوشِ فضانوردان در مناظر طبیعی فراهم می‌کنند.

اطلاعات و مطالب جمع‌آوری‌شدۀ فضانوردان آرتمیس ۳ درک ما را از ماه، منطقۀ مرموز قطب جنوب آن و منظومۀ شمسی افزایش می‌دهند. گروه‌های هدایتگر این مأموریت از زمین با خدمه در تماس خواهند بود. آن‌ها ازطریق پوشش مأموریت و ارسال تصاویر و ویدئوهایی با کیفیت بالا به زمین این تجربۀ منحصربه‌فرد انسانی را با جهان به اشتراک خواهند گذاشت.

خدمه در هنگام ورود مجدد به جوّ زمین با سرعتی حدود ۴۰ هزار کیلومتر در ساعت سفر خواهند کرد. این فضاپیما با کمک ۱۱ چتر نجات و با پشتیبانی گارد ساحلی و نیروی دریایی ایالات متحده در اقیانوس آرام فرود می‌آید.

آرتمیس ۳ از پیچیده‌ترین اقدامات مهندسی و نبوغ انسانی در تاریخ اکتشافات اعماق فضا تا به امروز خواهد بود. مشاهدات، نمونه‌ها و داده‌های جمع‌آوری‌شدۀ فضانوردان درک ما را از منظومۀ شمسی و سیارۀ اصلی‌مان، زمین، وسعت می‌دهد و درعین‌حال الهام‌بخش نسل بعدی است.

مترجم: نگار شفیعی ثابت
ویراستار: منا رجبیه فرد
منبع: ناسا

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *