اخبار

ثبت نام هفتمین رقابت استارکاپ آغاز شد

اطلاعیه شماره 1 هفتمین رقابت استارکاپ

 

رقابت نجومی استارکاپ، نخستین رقابت چندگانه منجمان آماتور در ایران است که در طی آن همه توانایی‌های علمی و عملی منجمان آماتور سنجیده می‌شود و در نهایت افرادی که در مجموع همه مراحل، بالاترین امتیازات را کسب کنند به عنوان نفرات برتر معرفی خواهند شد.

 

استارکاپ در سال 1394 با هدف بالا بردن سطح دانش و مهارت منجمان آماتور، ایجاد فضای آموزشی برابر برای همه منجمان از سراسر ایران و گردهم آیی منجمان و تجربه رصدی هیجان انگیز زیر آسمانی تاریک در قلب پارک ملی کویر ایران به همت مرکز نجوم آوا استار با همکاری انجمن نجوم ایران برگزار شد و اکنون پس از برگزاری موفق 6 دوره رقابت، در آستانه هفتمین رقابت استارکاپ هستیم. در طی 6 دوره برگزاری این رقابت تعداد زیادی از منجمان آماتور از سراسر ایران در استارکاپ شرکت کردند و با توجه به سطح علمی این رقابت، بسیاری از برندگان موفق به کسب مدال در المپیاد نجوم در سطح ملی و جهانی شدند. تیم علمی و اجرایی رقابت استارکاپ جمعی از مدال آوران المپیاد، نخبگان و اساتید حوزه نجوم هستند و در کنار بخش رقابت به آموزش نجوم به شرکت کنندگان می‌پردازند. از این رو به جرات می‌توان استارکاپ را بزرگترین و جامع ترین گردهمایی منجمان در سال دانست.

 

کاروانسرای قصر بهرام واقع در پارک ملی کویر در 5 دوره نخست، میزبان برگزاری استارکاپ بود اما به دلیل شرایط همه‌گیری کرونا ششمین رقابت استارکاپ به صورت مجازی برگزار شد. این شرایط فرصتی استثنائی فراهم آورد تا این بار بر جنبه‌های دیگری از نجوم آماتوری تاکید کنیم که پیش از این امکان برگزاری رقابت در آن حوزه‌ها وجود نداشت. با بهبود اوضاع همه‌گیری ویروس کرونا و امکان برگزاری برنامه حضوری، کاروانسرای قصر بهرام بار دیگر میزبان رقابت استارکاپ است اما با توجه به محدودیت‌های موجود برای برگزاری برنامه حضوری، استارکاپ هفتم در دو مرحله برگزار می‌شود. مرحله اول استارکاپ هفتم به صورت مجازی و در تاریخ 27 امرداد برگزار می‌شود و نفرات برگزیده (حداکثر 50 نفر که حداقل امتیاز لازم در مرحله اول را کسب کرده باشند) به مرحله دوم رقابت راه می‌یابند که به صورت حضوری در تاریخ 10 و 11 شهریور در کاروانسرای قصر بهرام برگزار می‌شود. علاوه بر این بخش آموزشی استارکاپ نیز در مهر 1401 برگزار خواهد شد که اطلاعات تکمیلی و ثبت نام آن متعاقبا اعلام می‌شود.

 

استارکاپ هفتم در دو بخش رقابتی و آموزشی برگزار می‌شود.

مرحله حضوری رقابت استارکاپ هفتم همچون سال‌های گذشته شامل 5 آزمون است؛ آزمون کتبی (35 امتیاز)، نقشه گنج (15 امتیاز)، آزمون رصدی (35 امتیاز)، آزمون شفاهی (15 امتیاز) و اسکچ (10 امتیاز). در مرحله مجازی نیز در آزمونی نسبتا ساده، دانش و اطلاعات پایه شرکت‌کنندگان در حوزه‌های مختلف نجوم آماتوری سنجیده می‌شود.

بخش آموزشی شامل کارگاه‌های متنوعی است که تمامی علاقه‌مندان به نجوم می‌توانند در آن شرکت کنند. (ثبت نام در مهر 1401)

بنا بر تصمیم دبیرخانه هفتمین رقابت استارکاپ، با توجه به محدودیت‌های موجود در برگزاری حضوری استارکاپ، بخش عکاسی نجومی که در دوره‌های گذشته همراه با رقابت اصلی بود، امسال به زمان دیگری موکول شد تا به سبکی نو برگزار گردد. زمان برگزاری و ثبت نام رقابت عکاسی استارکاپ متعاقبا اعلام خواهد شد.

 

امروزه با پیشرفت و توسعه فناوری، کمتر منجم آماتوری هست که همچنان به شیوه سنتی رصدهای خودش را ثبت کند، یا بدون کمک ابزارهای جدید به دنبال اجرام غیر ستاره‌ای، آسمان را بکاود. گرچه یافتن یک جرم سماوی از روی نقشه و با کمک پرش ستاره‌ها یا کشیدن طرح سحابی جبار از پشت دوربین دوچشمی همچنان لذت‌بخش است، ولی نمی‌توان انکار کرد که شیوه‌های جدیدتر درهای دیگری به روی نجوم آماتوری گشوده که در گذشته مهیا نبودند. در مرحله اول (مجازی) استارکاپ، تاکید ما بر توانایی منجمان آماتور در استفاده از منابع موجود در اینترنت، نرم‌افزارهای کاربردی در نجوم و ابزارهای در دسترس است. این مرحله رقابت جنبه آزمون ورودی را داشته و از سطح نسبتا ساده‌ای برخوردار است.

 

در مرحله دوم (حضوری) رقابت، شرکت کنندگان در کاروانسرای قصر بهرام که به عنوان یکی محبوب‌ترین رصدگاه‌های ایران با آسمانی تاریک شناخته می‌شود، در ابتدا یک آزمون کتبی که دارای سوالاتی چهار گزینه‌ای و تشریحی از بخش‌های متفاوت نجوم آماتوری است را پاسخ می‌دهند. سپس در آزمون نقشه گنج یک معما را حل می‌کنند که در ارتباط با منظره آسمان بالای سرشان است. پس از نقشه گنج نوبت به آزمون رصدی می‌رسد که در آن شرکت کنندگان یک لیست نسبتا کوتاه از اجرام عمق آسمان را با ابزارهای رصدیشان پیدا می‌کنند و داوران رقابت باید آن‌ها را تایید کنند. در این بخش در کنار پیدا کردن اجرام، شرکت کنندگان چند سوال کوتاه از نجوم رصدی را نیز پاسخ می‌دهند. در انتهای رقابت، نوبت به آزمون شفاهی و اسکچ می‌رسد. در آزمون شفاهی سوالاتی که بیشتر در ارتباط با اصول پیمایش آسمان و قدرسنجی است از شرکت‌کنندگان پرسیده می‌شود. شرکت کنندگان در بازه پایانی زمان رقابت نیز یک اسکچ از یکی از اجرام عمق آسمان که به آن‌ها اعلام می‌شود رسم می‌کنند و به داور خود تحویل می‌دهند. در پایان رقابت نیز داوران به تصحیح برگه‌های شرکت‌کنندگان و جمع‌بندی امتیازات می‌پردازند و نفرات برگزیده رقابت در صبح جمعه 11 شهریور در مراسم اختتامیه اعلام می‌شوند.

برای آمادگی در بخش رقابت، مطالعه منابعی همچون کتاب‌های نجوم به زبان ساده، نجوم دینامیکی، آشنایی با صور فلکی، اصول پیمایش آسمان و کار با نرم‌افزارهای نجومی توصیه می‌شود.

 

جزئیات بیشتر درباره بخش‌های مختلف استارکاپ هفتم در اطلاعیه‌های آینده دبیرخانه برگزاری رقابت منتشر می‌شود. استارکاپ هفتم با همکاری شرکت گردشگری آوان برگزار می‌شود.

 

زمان برگزاری:
مرحله اول (مجازی): پنجشنبه 27 امرداد 1401
مرحله دوم (حضوری): پنجشنبه و جمعه 10 و 11 شهریور 1401

هزینه ثبت نام:
مرحله اول (مجازی): 50 هزار تومان
مرحله دوم (حضوری): 650 هزار تومان (در صورت پذیرفته شدن در مرحله اول)

مهلت ثبت نام مرحله اول: تا پایان روز چهارشنبه 19 امرداد 1401

مهلت ثبت نام مرحله دوم: تا 5 روز پس از اعلام نتایج اولیه

 

جوایز نفرات برگزیده استارکاپ:
نفر اول رقابت: کاپ ویژه + نیم سکه
نفر دوم رقابت: ربع سکه
نفر سوم رقابت: سکه گرمی

 

سایت رسمی رقابت استارکاپ

www.StarCup.org

فرم ثبت نام در استارکاپ 1401

http://starcup.org/register/

کانال رسمی اطلاع رسانی رقابت استارکاپ

https://t.me/starcup_official

 

پاسخ به سوالات متداول:

آیا برای شرکت در رقابت استارکاپ باید ابزار رصدی داشت؟
بله، برای شرکت در این رقابت به ابزار رصدی احتیاج است و پیشنهاد می‌شود که قطر ابزار شما حداقل 70 میلیمتر باشد.

آیا به صورت گروهی می‌توان رقابت استارکاپ شرکت کرد؟
خیر، هفتمین رقابت استارکاپ به صورت انفرادی برگزار می‌شود.

آیا برای شرکت در استارکاپ محدودیت سنی وجود دارد؟
شرکت در استارکاپ محدودیت سنی ندارد اما با توجه به سطح سوالات، ثبت نام برای افراد بالای 12 سال توصیه می‌شود.

آیا در رقابت استارکاپ می‌توان با یک همراه و یا به صورت مهمان شرکت کرد؟
خیر، با توجه به محدودیت‌های موجود، تنها پذیرفته‌شدگان مرحله اول امکان حضور در رقابت را دارند.

آیا می‌توان با وسیله نقلیه شخصی در استارکاپ شرکت کرد؟
خیر، وسیله نقلیه برای همه شرکت‌کنندگان در نظر گرفته شده و تنها با وسیله گروه امکان ورود به پارک ملی کویر و شرکت در رقابت وجود دارد.

آیا با پذیرفته شدن در مرحله اول باید در مرحله دوم شرکت کرد؟
پس از قبولی در مرحله اول، شرکت کنندگان به مدت 5 روز فرصت تکمیل ثبت نام در مرحله دوم و یا انصراف از رقابت را دارند و در صورت باز شدن ظرفیت جدید، افراد در لیست انتظار برای تکمیل ثبت نام فراخوانده می‌شوند.

آیا امتیاز مرحله اول تاثیری در مرحله دوم رقابت دارد؟
خیر، آزمون مرحله اول تنها به منظور آزمون ورودی در مرحله دوم رقابت است.

آیا اجرام رقابت برای دوربین‌های دوچشمی و تلسکوپ مشترک است؟
خیر، فهرست اجرام رصدی رقابت متناسب با نوع ابزار (تلسکوپ و یا دوربین دوچشمی) متفاوت است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *